Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke in druge tehnologije. Nekateri od njih so bistveni, drugi pa nam pomagajo izboljšati to spletno mesto in vašo izkušnjo. Osebni podatki se lahko obdelujejo (npr. naslovi IP), na primer za prilagojene oglase in vsebino ali merjenje oglasov in vsebine. Več informacij o uporabi vaših podatkov najdete v našem pravilniku o zasebnosti.
Tukaj boste našli pregled vseh uporabljenih piškotkov. 

Uporabljamo samo pomembne piškotke.
Pomembni piškotki omogočajo osnovne funkcije in so nujni za pravilno delovanje spletne strani.

Kaj so piškotki?
Piškotek je mala tekstovna datoteka, ki jo spletna stran, ki si jo ogledujete, prenese na vaš računalnik ali drugo napravo, s katero brskate po spletu (telefon, tablico). Za uporabnike so zelo koristni, saj vsebujejo informacije, ki pripomorejo k boljšemu delovanju spletne strani. Piškotki ne zbirajo vaših osebnih informacij in ne omogočajo nikakršne identifikacije uporabnika spletne strani.

Kako delujejo piškotki?
Ob prvem obisku spletne strani se piškotki naložijo na vaš računalnik. Z njimi je uporaba spletne strani prijetnejša, bolj učinkovita in prilagojena posameznemu uporabniku. S piškotki se shranjujejo informacije o jezikovnih in lokacijskih nastavitvah, o vsebini vaše nakupovalne košarice, prikazujejo se vam oglasi, prilagojeni vašim interesom … Upravljavci spletnih strani pa z njimi pridobivajo podatke o številu obiskovalcev svoje spletne strani, najbolj branih vsebinah, največkrat uporabljenih funkcionalnostih … in na podlagi tega lahko izboljšajo in naredijo do uporabnika prijaznejšo spletno stran.